Με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκηπραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στη Βρετανική Πρεσβευτική κατοικία η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση “Back to Business” του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με διαμαντένιο χορηγό την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο απερχόμενος Βρετανός Πρέσβης κ. John Kittmer, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελήτηριο κατά την τετραετή θητεία του, συνεργασία που ενίσχυσε και διεύρυνε τους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή των επενδύσεων – ελληνικών και ξένων –, αλλά και του ικανού ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ελάφρυνσης της δυσβάσταχτης – για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – φορολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εφαρμογή μιας ηπιότερης φορολογικής πολιτικής θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε επίπεδο εσόδων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μακρόπουλος προλογίζοντας τον κ.  Κυριάκο Μητσοτάκη,  υπογράμμισε στην ομιλία του ότι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας μας αποτελεί η εισροή σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων και τεχνογνωσίας αλλά και ιδιωτικοποιήσεις με αναπτυξιακό προσανατολισμό. 

Η Ελλάδα χρειάζεται να επιταχύνει τις προσπάθειές της να επιστρέψει στην κανονικότητα, κυρίως να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στο πρόγραμμα προσαρμογής με συνέπεια και επιπροσθέτως να αναλάβει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεων που θα ανοίξουν την πρόσβαση της χώρας στη διεθνή ρευστότητα και θα βελτιώσουν δραστικά τις συνθήκες λειτουργίας της οικονομίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την επιχειρηματικότητα, με συγκριτικά πλεονεκτήματα που να την διευκολύνουν. 

Τέλος αναφερόμενος στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, τόνισε πως η ασφαλιστική αγορά μπορεί  και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Υγεία και τη Σύνταξη, προς όφελος των πολιτών αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του τραπεζικού τομέα, και μεγάλοι πελάτες της Εταιρίας.

Δείτε εδώ το άρθρο

Πηγή: Insuranceworld