Την ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με δράσεις και έργα στον τουρισμό, την πράσινη ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την τεχνολογία, τις υποδομές καθώς και σε αρκετούς άλλους τομείς ανέδειξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας και Εντεταλμένος Σύμβουλος παρά τω Δημάρχω Αθηναίων για θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων & Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, στον χαιρετισμό του στο διαδικτυακό συνέδριο «China - CEEC Cultural Trade Matchmaking Conference and Online Exhibition».

Στο συνέδριο, στο οποίο δόθηκε η ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις Μέλη του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πλατφόρμα B2B συναντήσεων και να έρθουν απευθείας σε επαφή με Κινέζους επαγγελματίες, επισήμανε ότι η Αθήνα ως πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι μία σύγχρονη, λειτουργική και φιλική προς τους επισκέπτες πρωτεύουσα η οποία αποτελεί ένα ασφαλή και ελκυστικό προορισμό για όλους, όλο το χρόνο και είναι η πιο κατάλληλη πόλη για ανάπτυξη επενδύσεων.

Επίσης, εξήρε την μακροχρόνια φιλία και σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και αναφέρθηκε στην αγάπη τους για τα γράμματα, τον πολιτισμό, το εμπόριο και τις τέχνες.

Στην ιδιαίτερα σημαντική ομιλία του ο κ. Μακρόπουλος ανέδειξε τις δυνατότητες συνεργασίας:

•             Στη διοργάνωση εκθέσεων τέχνης, φεστιβάλ, σεμιναρίων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και κοινών οπτικοακουστικών παραγωγών με θέμα τις τέχνες, τον πολιτισμό και την ιστορία.

•             Μεταξύ βιβλιοθηκών, μουσείων, πολιτιστικών κέντρων, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων, φορέων προστασίας και αποκατάστασης ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων.

•             Στη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων στον τομέα των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της λαϊκής τέχνης, του θεάτρου, της προστασίας και της αποκατάστασης μνημείων.

•             Στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μακρόπουλος τόνισε ότι «σημαντικός αρωγός στην επίτευξη αυτών των στόχων είναι το Επιμελητήριο Ελληνο - Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας. Ένας φορέας που συγκεντρώνει την ελίτ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κίνα. Ένας επίσημος φορέας που μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναδειχθούν όλα αυτά που ενώνουν τους λαούς μας, όλα αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά και όλα αυτά που μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε το κοινό μας μέλλον με αισιοδοξία».

Ολόκληρη την ομιλία του κ. Μακρόπουλου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/dy1vsO9lEk0