Συνέντευξη της Έφης Κοσσυβάκη, Μέλους του ΔΣ, Ευρώπη Ασφαλιστική  στον Νίκο Σακελλαρίου

Στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών εργασιών και στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στην αγορά, η Ευρώπη Ασφαλιστική εγκαινιάζει την 1η Δεκεμβρίου 2016 την είσοδό της στον κλάδο υγείας, προσφέροντας άμεσα δύο ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά προϊόντα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το First Health και το First Health Plus, τα οποία θα παρέχουν στους ασφαλισμένους της λύσεις απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις σημερινές ανάγκες ασφάλισης υγείας, εξασφαλίζοντας προνομιακή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Για τις νέες δραστηριότητες της «Ευρώπη Ασφαλιστική», η κυρία Έφη Κοσσυβάκη, μέλος του ΔΣ, μιλά στο iw και αναφέρεται στα νέα προϊόντα και στο χρονοδιάγραμμα διάθεσης των προϊόντων υγείας, τους στόχους της εταιρείας καθώς και τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα διευκολύνουν ιδιαίτερα τους συνεργάτες της εταιρείας, με τους οποίους θα συνεχίσει να διατηρεί τις ανθρώπινες και άκρως αποτελεσματικές επαγγελματικές σχέσεις.

iw: Ποιες είναι οι νέες δραστηριότητες και τα προϊόντα;

Έφη Κοσσυβάκη: Οι νέες δραστηριότητες στον κλάδο υγείας έχουν ως ορόσημο την 1η Δεκεμβρίου. Στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, συνεχίζοντας την υγιή και κερδοφόρα πορεία μας, επενδύουμε σε νέα ασφαλιστικά προϊόντα και παράλληλα εξελίσσουμε την υποστήριξη και εξυπηρέτηση του δικτύου συνεργατών μας, ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινή εργασία τους και να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική», κ. Ν. Μακρόπουλος, στην ετήσια εκδήλωση της 22ας Ιουνίου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την έναρξη εργασιών του κλάδου υγείας της εταιρείας μας.

Η Ευρώπη εισέρχεται δυναμικά από την 1η Δεκεμβρίου και στον κλάδο υγείας, και, σε συνεργασία με μεγάλο ιατρικό όμιλο, δημιουργήσαμε δύο κάρτες πρωτοβάθμιας υγείας και σχεδιάσαμε τρία προγράμματα Erasmus.

iw: Τι δημιουργείτε στην επαγγελματική αστική ευθύνη;

Ε.Κ.: Εμπλουτίσαμε την παλέτα των προϊόντων μας δημιουργώντας νέα προϊόντα ασφάλισης επαγγελματικής αστικής ευθύνης, που απευθύνονται σε επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, συμπληρώνοντας έτσι τα ήδη υπάρχοντα προγράμματά μας και με άλλες κατηγορίες, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα επαγγελμάτων.

iw: Ποια είναι τα σχέδιά σας για τον κλάδο αυτοκινήτου;

Ε.Κ.: Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική συνεχίζει βεβαίως να αναπτύσσεται σε όλους τους κλάδους εφαρμόζοντας προσεκτική πολιτική ανάληψης, και ιδιαιτέρως στον κλάδο αυτοκινήτου, ο οποίος συμμετέχει στο σύνολο της παραγωγής της εταιρείας κατά 40%.

Ο κλάδος αυτοκινήτου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχητική αύξηση του LossRatio τα δύο τελευταία χρόνια, και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ευρώπη Ασφαλιστική», κ. Ν. Μακρόπουλος, στην ευχή του για την Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης: «Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης και με γνώμονα το καλό του θεσμού αλλά και όλης της ασφαλιστικής αγοράς, εύχομαι να σταματήσει σύντομα ο κατήφορος των πτωχευτικών ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτων, τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τις ασφαλιστικές εταιρείες στον γκρεμό».

iw: Ποιες κινήσεις κάνετε για την τεχνολογική εξέλιξη, για τη διευκόλυνση των συνεργατών και των πελατών;

Ε.Κ.: Για την υποστήριξη όλων των εργασιών και τη λειτουργία της εταιρείας, έχουμε επενδύσει στο ιδιαίτερα εξελιγμένο και ευέλικτο μηχανογραφικό μας σύστημα, με το οποίο δίδεται η δυνατότητα, εκτός των εσωτερικών εργασιών, να διευκολύνεται η καθημερινότητα των συνεργατών μας για τις εργασίες που έχουν τοποθετήσει στην εταιρεία μας. Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν εφαρμογές που απευθύνονται τόσο στους συνεργάτες όσο και στους ασφαλισμένους μας.

Όσον αφορά τους συνεργάτες μας, μέσω της εφαρμογής, μπορούν να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο πελατολόγιό τους (συμβόλαια, εξέλιξη ζημιών), να εκδίδουν προσφορά ασφάλισης στους πελάτες τους, να καταγράφουν αίτηση ασφάλισης, να εκδίδουν ένα συμβόλαιο τόσο για τον κλάδο αυτοκινήτων όσο και κατοικιών, που θα το αποστέλλουν ηλεκτρονικά στους πελάτες τους, και να λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις από την εταιρεία, όπως εγκυκλίους, ανακοινώσεις νέων προϊόντων κ.λπ.

Αντίστοιχα, στους ασφαλισμένους μας, στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνεργατών μας, εστιάζουμε στα alerts μέσω μιας διαδραστικής λειτουργίας για την παροχή έκτακτης βοήθειας στον οδηγό. Επιπρόσθετα, οι πελάτες μας λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε πληροφόρηση για τα συμβόλαιά τους, τις οφειλές τους και την εξέλιξη των ζημιών τους. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να πληροφορούνται για τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και να ενημερώνονται για τα συνεργαζόμενα συνεργεία. Επίσης να λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις από την εταιρεία.

iw: Ποια είναι η εμπορική στρατηγική σας και ποια η πολιτική που ακολουθείτε για τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων σας;

Ε.Κ.: Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα εφαρμοσθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των ασφαλίστρων με την επιλογή των 6 άτοκων μηνιαίων δόσεων. Βελτιώσαμε την εμπορική πολιτική του 2017, δίνοντας τη δυνατότητα και το κίνητρο σε περισσότερους συνεργάτες να προσπαθήσουν να αναπτύξουν την παραγωγική τους δραστηριότητα, έχοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στα bonus, στο έπαθλο, εφόσον επιτύχουν στον στόχο, τα ταξίδια και ό,τι άλλο προβλέπει ο κανονισμός πωλήσεων και η εμπορική πολιτική της εταιρείας.

Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαιτέρως στο θέμα των αποζημιώσεων. Το όνομα «Ευρώπη Ασφαλιστική» είναι άμεσα συνδεδεμένο με αποζημίωση των ασφαλισμένων της. Όλα αυτά τα χρόνια, δίδεται μεγάλη έμφαση στη δίκαιη και γρήγορη καταβολή αποζημίωσης των ασφαλισμένων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα τη συνέπεια και τη φερεγγυότητα της εταιρείας.

iw: Η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι μια δυναμική ελληνική ασφαλιστική εταιρεία. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Ε.Κ.: Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι μία από τις αμιγώς ελληνικές εταιρείες, η οποία προσβλέπει στο μέλλον, γι’ αυτό και επενδύουμε στην τεχνολογική εξέλιξη, σε νέα προϊόντα, που καλύπτουν τους συνεχώς διευρυνόμενους ασφαλιστικούς κινδύνους, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό. Κυρίως όμως επενδύουμε στους συνεργάτες μας και στα στελέχη της εταιρείας, γιατί ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» είναι το χτίσιμο δυνατών ανθρώπινων σχέσεων, ώστε όλοι εμείς να αισθανόμαστε ότι η εταιρεία είναι το σπίτι μας.

Πηγή: Insuranceworld