Για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά»  ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της «Ευρώπη Ασφαλιστική», στο πλαίσιο του 11ου Insurance Conference. 

Την τιμητική διάκριση στον Νικόλαο Μακρόπουλο απένειμε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου, κ. Θεόδωρος Μ. Μητράκος.

Ο τέως Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος και το επιχειρηματικό κύρος του Νικολάου Μακρόπουλου ενώ την εκδήλωση και ιδιαίτερα την Βράβευση του Ν. Μακρόπουλου χαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμα που μετέφερε εκ μέρους του, ο Γ.Γ. Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής της Ν.Δ., κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων «στον άνθρωπο που μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή ξεχώρισε και κέρδισε την αναγνώριση και το σεβασμό του χώρου στον οποίον δραστηριοποιείται».

Μεταξύ των παρευρισκόμενων διακρίναμε εκπροσώπους του τραπεζικού, ασφαλιστικού και πολιτικού χώρου όπως: τον Πρόεδρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Χ. Σαρδελή, τον Αν. Δ/νoντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Στ. Κωνσταντά την Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας  Νέλλη Τζάκου, τους Τομεάρχες της Ν.Δ  I. Βρούτση,   Γ. Κουμουτσάκο,  Χρ. Σταϊκούρα, τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, την Γενική Δ/ντρια της  ΕΑΕΕ,  Μ. Αντωνάκη, τον Δ/νοντα Σύμβουλο της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, Ε. Μοάτσο, τον Αλ. Δαμαλά της Deloitte Hellas, τους προέδρους  του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Α.Καλλιάνη και Α.Turner  και πολλούς φίλους και συνεργάτες.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Νικόλαος Μακρόπουλος έκανε αναδρομή στην πολυετή σταδιοδρομία του και στην ενεργό συμμετοχή του στα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης ενώ αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα του ασφαλιστικού και επιχειρηματικού χώρου. Τέλος, έκανε έκκληση στην Πολιτεία να συνδράμει ώστε να μην αφελληνιστούν οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες.

                                                                          ~
 

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης από τον αείμνηστο Δήμαρχο Αθηναίων και διακεκριμένο ασφαλιστή Γ.Πλυτά.

                                                                         ~
 

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 τον εμπιστεύτηκε η μεγαλύτερη ασφαλιστική Εταιρεία της Αγγλίας, η Sun Alliance, (σημερινή Royal Sun Alliance) ως αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα.

  • Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα, στο οποίο ανήκουν η «Ευρώπη Ασφαλιστική» και η θυγατρική  της «ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε.» (η πρώτη εταιρεία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής Binding Authority του διεθνούς φήμης ασφαλιστικού κολοσσού   LLOYDS για non marine ασφαλίσεις) 
  • Το 1998 στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρώπη Ασφαλιστική εισήλθε με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζοντας το κύρος και τη φερεγγυότητά της εταιρείας, όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική κατέχει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας και  Κεφαλαιακής επάρκειας (184%)  μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.