Αποζημιώσεις 32,2 εκατ. ευρώ από την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική για 11 από τα μεγαλύτερα καταστροφικά συμβάντα στο χώρο των Επιχειρήσεων


Στο ποσό των 32,2 εκατ. Ευρώ ανήλθαν συνολικά οι αποζημιώσεις τις οποίες κατέβαλε η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική τα τελευταία χρόνια, καλύπτοντας συνασφαλιστικά  11 από τα μεγαλύτερα καταστροφικά γεγονότα, τα οποία προκλήθηκαν κατά βάσει στο χώρο των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ποσά που καταβλήθηκαν σε εταιρείες οι οποίες είχαν ασφάλιση  Πυρός και Συμπληρωματικών Κινδύνων και δραστηριοποιούνται σε κλάδους του Εμπορίου, Συσκευασίας, Τουρισμού, Μεταφορών, Εμπορίας Αυτοκινήτου, Εμπορικών Καταστημάτων, αλλά και σε επιχειρήσεις από το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης που εμπιστεύθηκαν την κάλυψη των περιουσιακών τους στοιχείων στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεργασία της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική με παγκοσμίως γνωστούς για την οικονομική τους ευρωστία Αντασφαλιστικούς Οίκους, αξιολογημένους με rate A, οι οποίοι στηρίζουν την εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια με το υψηλό τους capacity, συνέβαλλε καθοριστικά στην άμεση κάλυψη των αποζημιώσεων και τη διάσωση μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων.

Μια από τις σημαντικότερες περιπτώσεις αποζημιώσεων, στις οποίες η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική συμμετείχε συνασφαλιστικά με ποσοστό 20%, ήταν και η πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας SUNLIGHT ABEE στη Θράκη, η οποία ως ζημιά συνολικού ύψους 66 εκ € ιστορικά αποτελεί το μεγαλύτερο καταστροφικό γεγονός στο χώρο των Επιχειρήσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνασφαλιστική συμμετοχή της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, στις αναφερόμενες 11 περιπτώσεις, έφτασε έως και το 40% ενώ στις ζημιές των ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ και ΒΙΟΚΕΦ Ν. ΚΑΚΚΟΣ Α.Ε. ήταν ο Leader της ασφάλισης.

Συνασφαλιστική συμμετοχή είχε επίσης η εταιρεία, μεταξύ άλλων, στις αποζημιώσεις των εταιρειών ALPHA BETA ROTO AEBE, CRETA FARMS ABEE, ΣΤΑΚΟΡ ΑΒΕΕΑ, ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ Α.Ε., ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ και GOLDAIR CARGO S.A..

Εκτός χώρου επιχειρήσεων, η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική συμμετείχε συνασφαλιστικά με ποσοστό 40% και στην μεγάλου ύψους ζημιά, συνολικού ποσού 12 εκ €, στο στέγαστρο του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι Σαντορίνης, ενώ αποζημιώσεις κατέβαλε και για ζημιές που προκλήθηκαν από τα δύο πρόσφατα τραγικά γεγονότα της Αττικής και ειδικότερα από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας και την πυρκαγιά στο Μάτι.

 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, αναφερόμενος σχετικά δήλωσε ότι:Στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, ανταποκρινόμαστε πλήρως και με μεγάλη αίσθηση υπευθυνότητας στον κύριο ρόλο και  έργο μας:  τη στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσα από την άμεση ασφαλιστική κάλυψη κάθε καταστροφικού γεγονότος που μπορεί να διαταράξει την παραγωγική δράση μιας εταιρείας. Κατέχουμε πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην ανάληψη μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων, παρέχοντας σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης τα οποία προσαρμόζονται σε όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες μιας εταιρείας, είτε πρόκειται για μεγάλους Ομίλους, είτε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. Όπως σημειώνει ο κ. Μακρόπουλος “Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επενδύει, δίχως εκπτώσεις, στη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία, επιμένει να αναπτύσσεται πάντα σε κερδοφόρα βάση, στηρίζοντας με σεβασμό τον ασφαλισμένο σε κάθε δύσκολη στιγμή του.”

 

 

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2019