τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3230 707

 

Σε μια εποχή που η καθημερινότητα αποκτά ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς, είναι λογικό να καλλιεργείται και να αναπτύσσεται το άγχος μέσα μας, δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ακόμη και τις πιο απλές καταστάσεις.

Το άγχος όμως αποτελεί πηγή πολλών θεμάτων υγείας και πρέπει να το περιορίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε, για αυτό κι ακολουθούν 5 tips για την καταπολέμησή του:

1. Χτίσε κορμί…

Η γυμναστική αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για να αποβάλεις το άγχος σου. Πέραν του ότι ξεδίνεις και ξεσπάς, γεμίζεις με ενέργεια τον οργανισμό σου και κάνεις καλό στο σώμα σου. Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες κι αυξάνει εκείνα της ντοπαμίνης που ανεβάζουν τη διάθεση, την αισιοδοξία και την ψυχική αντοχή. Μισή ώρα την ημέρα είναι αρκετή για να σε τονώσει και να σε αναζωογονήσει.

2. Μη σαβουριάζεις…

Επειδή όντως είμαστε ό,τι τρώμε, η σωστή διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και βοηθάει στο να καταπραΰνει τους ερεθισμούς στο στομάχι, που είναι κι ένα από τα πρώτα μέρη που «χτυπάει» το άγχος. Δε χρειάζονται υπερβολές, αλλά ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, με συχνά (μικρά) γεύματα, που δε βασίζεται σε delivery, αλλά σπιτικό φαγητό, μπορεί να κάνει θαύματα σε βάθος χρόνου.

3. Ο Μορφέας είναι φίλος σου…

Το να κοιμάσαι άστατες ώρες και για μικρό χρονικό διάστημα, θεωρώντας πως θα αναπληρώσεις τις επόμενες μέρες, δε βοηθάει. Χρειάζονται 7-8 ώρες καθημερινά και φυσικά, όχι άσκοπα ξενύχτια. Όσο πιο ξεκούραστος είσαι, τόσο πιο ήρεμος είσαι απέναντι σε καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα σου δημιουργούσαν στρες κι εκνευρισμό.

4. Χαμογελάτε, είναι αντικαταθλιπτικό…

Καλός ο διαλογισμός και οι συναφείς τρόποι χαλάρωσης, αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το γέλιο είναι ικανό να επηρεάσει την καθημερινότητά μας και να μας προσφέρει ανακούφιση! Όταν γελάμε, εκκρίνονται ουσίες που προκαλούν ευφορία, ενώ μειώνονται άλλες που συνδέονται με την κατάσταση του στρες κι επιβαρύνουν τον οργανισμό, ενισχύοντας την άμυνά του, κάνοντας μάλιστα καλό και στην καρδιά.

5. Η πρόληψη σώζει και ηρεμεί…

Το να προνοείς είναι πολύ σημαντικό, γιατί σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Τι σημαίνει αυτό; Οι συχνές ιατρικές εξετάσεις μπορούν να προλάβουν τυχόν θέματα από την αρχή τους. Με μια κάρτα υγείας First Health Plus, από την Ευρώπη Ασφαλιστική έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και νιώθεις καλυμμένος σε κάθε σου βήμα. Με την υγεία ειδικά, δεν παίζουμε άλλωστε!

Εν κατακλείδι, ο μεγαλύτερος εχθρός του άγχους είναι η διατήρηση καλής υγείας σε όλα τα επίπεδα και η κατάλληλη προσοχή στο σώμα μας. Απλά πράγματα, που μπορούν να μας απαλλάξουν από το έντονο στρες και να δώσουν ηρεμία στην καθημερινότητά μας.