τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3230 707

 

Τις προάλλες διάβαζα για μια δημοσκόπηση που διεξάχθηκε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες στην οποία οι Έλληνες αναδεικνύονται πρωταθλητές στην… έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς!

Όχι πως μου κάνει εντύπωση, αλλά τουλάχιστον επιβεβαιώνονται όλα όσα σκεφτόμουν τόσα χρόνια, αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ, μιας κι είμαι από εκείνους τους, λίγους όπως φαίνεται, που με ενδιαφέρει όντως η ασφάλειά μου.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία, με τους συμμετέχοντες να απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν την υπεύθυνη οδήγηση.

Κύριο χαρακτηριστικό όλων είναι η απροσεξία την ώρα που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, η οποία έχει άμεση σχέση με τη χρήση του κινητού, αποτελώντας και την πρωταρχική αιτία για τη θνησιμότητα στους δρόμους, ενώ αμέσως μετά έρχεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ή άλλων ουσιών, όπως και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας.

Το αστείο σε όλο αυτό είναι πως οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κι ευγενικοί, θεωρώντας πως για όλα φταίνε οι άλλοι, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεύθυνους» κι «επιθετικούς».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα όμως συγκεκριμένα, το 45% δε δένει τη ζώνη ασφαλείας, ενώ το 71% βρίζει του άλλους οδηγούς κι εννοείται πως είμαστε από τους λαούς που υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, παραλείπουμε να ανάψουμε φλας και χρησιμοποιούμε πολύ συχνά την κόρνα.

Όλα τα παραπάνω, συντελούν σε μια εικόνα ανεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς, με την Ελλάδα να χρίζεται «πρωταθλήτρια» σε διάφορους τομείς, αλλά με αρνητικό πρόσημο.

Τι σημαίνει αυτό; Όσο σωστός λοιπόν και να είμαι εγώ πίσω από το τιμόνι, πάντα θα υπάρχουν (πολλοί) άλλοι, οι οποίοι θα αποτελούν κίνδυνο. Κι επειδή θέλω να νιώθω ασφαλής σε ό,τι κι αν κάνω, ειδικά ύστερα από όλα αυτά που διάβασα, πήρα περισσότερο στα σοβαρά την έννοια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Έκανα λοιπόν μια έρευνα αγοράς και πλέον μπορώ να πω πως νιώθω πιο σίγουρος. Επέλεξα οδική ασφάλεια, αλλά και προσωπικού ατυχήματος, από την Ευρώπη Ασφαλιστική, η οποία όπως φαίνεται, διαθέτει από τα πιο ολοκληρωμένα και πιο οικονομικά προγράμματα της αγοράς.

Έτσι, έχω το κεφάλι μου ήσυχο, διότι με αυτά που διαβάζω, δε χρειάζομαι κάτι απλά καλό, αλλά το καλύτερο!