Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του κ. Κώστα Μπακογιάννη. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ενώ απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών και Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Επίσης μήνυμα του κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, Προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), μετέφερε η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης, κυρία  Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Παρευρέθηκαν επίσης πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο βουλευτής Χίου & πρώην υφυπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής Επικρατείας & τ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Μπεχράκης, ο πρώην βουλευτής Α’ Αθηνών & νυν δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, κ. Θάνος Πλεύρης, ο πρώην υφυπουργός, κ. Θεόδωρος Δαμιανός, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Αμυράς και οι υποψήφιοι βουλευτές Ντόρα Πάλλη, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και η κα Αλεξία Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την πρόσφατη βράβευση του κ. Ν. Μακρόπουλου ως Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, για την προσφορά του στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος μιλώντας ως φίλος του κ. Ν. Μακρόπουλου τον χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως έναν άνθρωπο που:

 «είναι μία ειδική περίπτωση ενός ικανότατου ευπατρίδη, αποτελεσματικού, επιτυχημένου επιχειρηματία, αθόρυβου, σοβαρού και αξιόπιστου. Εμείς οι φίλοι του τον ξέρουμε και τον εκτιμούμε και ως άνθρωπο. Γι’ αυτό τον αγαπάμε, για την καλοσύνη του, την ευθύτητά του, την ευγένειά του, για την απλότητά του και για την ανθρωπιά του. Βέβαια η αγορά τον ξέρει ως επιχειρηματία σε καλές και σε δύσκολες στιγμές, ψύχραιμο και πάντα χαμογελαστό, όπως πρέπει να είναι κανείς. Αυτό οι παλιοί το έλεγαν “νοικοκύρη”, τώρα πια λέγεται “σταθερός” και “αξιόπιστος”.

Ξέρει πάντοτε που πατάει, ξέρει κάθε στιγμή που βρίσκεται, ξέρει που πηγαίνει. Δε νομίζω ότι έχουν πάρει ποτέ τα μυαλά του αέρα από τις επιτυχίες, δεν τρομάζει σίγουρα από τις δυσκολίες, δεν το βάζει ποτέ κάτω και έχει πάντοτε,  όταν του μιλάς, ένα σχέδιο για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο. Και αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Να ξέρεις να προβλέψεις για το αύριο. Εμείς οι φίλοι του πάντα τον τιμάμε αλλά είναι η ίδια η αγορά που προφανώς τον γεμίζει με αισιοδοξία.  Τέτοιοι άνθρωποι επιχειρηματίες πρέπει να προβάλλονται. Δεν κερδίζουν μόνον οι ίδιοι, αυτή την ηθική ανταμοιβή που τους αξίζει, κερδίζουμε και εμείς, οι υπόλοιποι, όταν προβάλλονται και αναδεικνύονται τέτοιοι συμπολίτες μας ανάμεσά μας γιατί, φίλες και φίλοι, μία κοινωνία τελικά, είναι τα πρότυπά της, αυτά που η ίδια  τιμά ως ζωντανά παραδείγματα».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Ν. Μακρόπουλου είπε μεταξύ άλλων ότι: «Για το πολιτικό μας σύστημα είναι μεγάλη τιμή να συμμετάσχουν άνθρωποι σαν τον Νικόλαο Μακρόπουλο. Δηλαδή άνθρωποι καταξιωμένοι, που αποφασίζουν να διαθέσουν τον πολύτιμό τους χρόνο,  το ταλέντο τους, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά τους και να τα προσφέρουν στην πρόοδο του κοινωνικού συνόλου».

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι οξύμωρο και ιπποτικό ένας καταξιωμένος άνθρωπος και επιτυχημένος επιχειρηματίας να ξεκινά από τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και σίγουρα θέλει τόλμη και ειλικρίνεια».

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Είναι δεδομένη η στήριξή μας στον Νικόλαο Μακρόπουλο και την υποψηφιότητά του. Αξίζει την προσοχή μας και την ψήφο μας, ώστε να συντελέσει  στην ανάδειξη της πόλης των Αθηνών».

 

Ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «Αφού το θέμα της εκδήλωσης εστιάζει και στην ασφάλεια, τί καλύτερο από έναν άνθρωπο της ασφαλιστικής αγοράς να προσφέρει στα κοινά και να συνδράμει στην αντιμετώπιση  σειράς θεμάτων που σήμερα απασχολούν την Αθήνα».

 

Τέλος το μήνυμα του πρόεδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου μετέφερε η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη λέγοντας πως άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς έχουν να προσφέρουν στα κοινά, προς όφελος της κοινωνίας, καθώς γνωρίζουν τον παλμό και αφουγκράζονται τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, κ. Ν. Μακρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Ο Αθηναίος δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από Πολιτισμό στην Καθημερινότητά του. Πολιτισμό της Καθημερινότητας ονομάζουμε όλα αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και όμως σήμερα δεν είναι. Αναφέρομαι στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στο πράσινο, στο φωτισμό, στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πόλη. Αναφέρομαι στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, καθώς και στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση»   

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.


Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=cP4Bex1kucY&t=18s

Η επίσημη ιστοσελίδα του κ. Νικόλαου Μακρόπουλου

https://nikolaosmakropoulos.gr/