Η αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης και η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και η εταιρία SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο InterContinental. Κατά τη διάρκεια της, παρουσιάστηκε το πρότυπο παράδειγμα της SUNLIGHT, η οποία κατάφερε όχι μόνον να ανακάμψει αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω σε χρόνο ρεκόρ, μετά την καταστροφική φωτιά στο εργοστάσιό της το Μάϊο του 2018.

Ο ασφαλιστικός κλάδος στάθηκε πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια της SUNLIGHT να επανέλθει άμεσα στην επιχειρησιακή κανονικότητα. Λειτουργώντας με ταχύτητα, αποτελεσματικά και οργανωμένα, προχώρησε στην καταβολή συνολικού καθαρού ποσού 66 εκατ. ευρώ για τις υλικές και αποθετικές ζημίες που προκάλεσε η πυρκαγιά που έπληξε το εργοστάσιο της εταιρίας στην Ξάνθη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που έχει καταβληθεί έως σήμερα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Μεσίτης ασφαλίσεων στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η εταιρία Aon, που συνετέλεσε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Επικεφαλής του συνασφαλιστικού σχήματος ήταν η εταιρία Ergo Ασφαλιστική με ποσοστό συμμετοχής 25%. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν οι: Ευρώπη Ασφαλιστική (20%), Interamerican (19%), Generali (15%), Eurolife ERB (9%), Ιnterasco (4%), Oρίζων Ασφαλιστική (4%) και Ευρωπαϊκή Πίστη (4%). Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η FAIR CONSULTING, εταιρία τεχνικών συμβούλων που ενεργεί ως αρωγός από την πλευρά ζημιωθέντων εταιριών.